Speeddaten voor vriendinnen gaat landelijk

Vier nieuwe speeddates gepland door Vriendin & VriendinnenOnline.nl na groot succes

Na de succesvolle eerste speeddate voor vriendinnen op 24 april in Utrecht kondigen vrouwenweekblad Vriendin en online platform VriendinnenOnline.nl aan het speeddaten voor vriendinnen verder uit te breiden. Door een overweldigend aantal aanvragen is het organiseren van nieuwe speeddates een logisch gevolg. De eerstvolgende speeddate voor vriendinnen vindt plaats op woensdag 12 juni 2019 in Den Bosch. Na de zomer volgen speeddates in andere regio’s.

Tijdens de eerste speeddate voor vriendinnen in Utrecht ondervonden bijna vijftig vrouwen hoe het is om in een rap tempo een potentiële vriendin te ontmoeten. De hoge opkomst en het feit dat een groot aantal van de aanwezige vrouwen al meerdere keren met elkaar hebben afgesproken, benadrukt de inzichten uit het onderzoek dat Vriendin & VriendinnenOnline.nl eerder lieten uitvoeren. Daaruit blijkt onder meer dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen een vriendin mist en open staat voor nieuwe vriendschappen. Hoofdredacteur Renske Veldhoff: “Gezellig en ongedwongen, de sfeer op de eerste speeddate voor vriendinnen was geweldig! Ik weet zeker dat ook de volgende edities een groot succes worden – en dat er opnieuw veel nieuwe vriendschappen ontstaan. Dat is waar het Vriendin om te doen is: vrouwen bij elkaar brengen!”

Voor veel vrouwen is het hebben van vriendinnen in de buurt belangrijk. Donya, een van de deelnemers van de eerste speeddate voor vriendinnen, vertelt: “Ik ben altijd blijven wonen waar ik vandaan kom, terwijl veel vriendinnen zijn uitgevlogen naar de grote stad. Dat contact is verwaterd terwijl het wel heel fijn is om mensen in je buurt te hebben om dingen mee te ondernemen.” Deelnemer Marloes licht toe: “Mijn sociale leven is de laatste tijd veranderd doordat vriendinnen gaan settelen en kinderen krijgen. Ik ben single en heb zo nu en dan zin om wat te ondernemen, terwijl mijn vriendinnen druk zijn.”

De inzichten uit het eerdere onderzoek, de reacties van de deelnemers aan de eerste speeddate, en het hoge aantal aanvragen vormen voor de initiatiefnemers Renkse Veldhoff (Vriendin) en Lize Mast (VriendinnenOnline.nl) aanmoediging om speeddates voor vriendinnen door heel Nederland op te zetten. “Ons doel is om mensen samen te brengen. Iedereen heeft behoefte aan een vriendin en wij dragen daar graag aan bij door deze speeddates te blijven organiseren”, zegt Lize Mast.

Kosten voor deelname aan de speeddate in Den Bosch zijn €19,95 per persoon (inclusief drankjes, hapjes en een goodiebag), aanmelden kan via www.vriendin.nl/speeddate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *