Slaapproblemen, leg je er niet bij neer

Slapen is niets doen: hoe je door een simpele mindset een goede slaper wordt

Slapeloosheid is een serieus probleem. 20% van de bevolking klaagt over slapeloosheid, slechts 5% zoekt hulp en loopt tegen de muur. Huisartsen hebben te weinig tijd, psychologen zijn hier niet voor opgeleid, slaapklinieken hebben lange wachtlijsten. Arts en therapeut Aline Kruit schreef een slaapverwekkend boek waar het beste uit alle bestaande slaapremedies samenkomt: Slapen is niets doen. Vanaf nu in de winkel. 

More is less
Slapen is lekker, gezond en belangrijk. Onmisbaar voor een leven in balans. Maar wat als je niet kúnt slapen, terwijl je zo verlangt naar een weldadige nachtrust? Misschien heb je al van alles geprobeerd om van je slaapprobleem af te komen zoals pillen slikken, lang in bed blijven liggen en ‘s avonds geen leuke dingen meer doen. Heel begrijpelijk, maar helaas, het werkt niet. Hoe meer je doet om in slaap te vallen, des te slechter het gaat. Slapen is juist NIETS DOEN. Met dit boek leer je de actie uit de nacht te halen, zodat je dichter aansluit op wat slapen in essentie is: rust, nietsdoen, overgave, loslaten.

Accepteren kun je leren
Slapen is niets doen neemt een unieke plaats in tussen alle boeken over slapen en slaapproblemen. Veel boeken zijn informatief en leren je van alles over de theorie van slapen, maar je slaapt er geen minuut langer door. Andere (zelfhulp)boeken zijn geënt op de behandeling van slaapproblemen op de tegenwoordig meest gangbare manier: cognitieve gedragstherapie. Uit diverse onderzoeken is echter gebleken dat de benadering met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) betere resultaten heeft op de lange termijn en dat het de kans op terugkeer van de slapeloosheid kleiner maakt. In dit boek combineert Aline Kruit het goede van beide behandelvormen.

In Slapen is niets doen lees je dat je niet méér moet doen om goed te slapen, maar juist mínder. Met als resultaat herstel van je natuurlijke slaappatroon en overdag voldoende energie om je leven voluit te leven.

Aline Kruit is arts en ACT-therapeut. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met Acceptance and Commitment Therapy en is verbonden aan Sleepwise. Met haar behandeling heeft zij al talloze mensen geholpen om weer lekker te kunnen slapen.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Slapen is niets doen | Aline Kruit | Uitgeverij Lucht | ISBN 9789492798121 | Prijs € 16,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *