Schaats en fiets op 18 maart voor lymfklierkanker

Tijdens De Hollandse 100 in Thialf

Op 18 maart rijden we weer De Hollandse 100 – een initiatief van stichting Lymph&Co. De vierde editie van dit unieke Nederlandse sportevenement vindt dit jaar plaats in Thialf Heerenveen. Maak 25 rondjes (dé tienduizend meter) op het heilige ijs van Thialf en geniet daarna van de wind door je haren tijdens de 90 kilometer fietstour in het waterrijke Friese landschap. Inschrijven en doneren kan nog steeds!

SCHRIJF JE NU IN

Doe net als onder andere Rossana Kluivert, Patrick Kluivert, Monique des Bouvrie, Simon Keizer en prins Bernhard van Oranje mee om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfklierkanker.

Voor ieder wat wils tijdens deze 4e editie. Naast het rijden van De Hollandse 100 kun je ook starten op de Familie/Groepsestafette en de Junioren 10. Voor de toeschouwers en supporters is er bovendien genoeg te beleven. De hele dag is er muziek van onder andere Soulvation, Maan, Django Wagner enThomas Berge.

Het inschrijfgeld én alle donaties komen volledig ten goede aan de onderzoekspot voor fundamenteel onderzoek. Met je eigen actiepagina op De Hollandse 100-website blijf je steeds op de hoogte van het laatste nieuws en kan je zelf sponsors werven die jouw inzet nog eens éxtra belonen.

“Voor Sandra…
Al 2 jaar stond de Hollandse 100 op de planning om te rijden. De diagnose dat mijn vriendin Sandra begin 2014 de diagnose Leukemisch Non-Hodgkin Lymfoom kreeg was voor ons een extra stimulans. Sandra zou zich hard gaan maken voor sponsoring en ik zou de sportieve prestatie leveren. Helaas werd eind 2015 de chronische vorm van kanker agressieve Lymfklierkanker. Waardoor wij ons op de strijd tegen kanker stortte en de Hollandse 100 tijdelijk in de ijskast belandde. Na een chemobehandeling en stamceltransplantatie leek het geluk ons weer toe te lachen. Tot we in oktober weer een klap kregen te verwerken, omdat de kanker nog agressiever terug kwam. Helaas was het dit jaar te heftig en kon geen chemobehandeling Sandra meer helpen en begin februari overleed zij. Met mijn deelname aan de Hollandse 100 los ik mijn belofte aan Sandra in om de Hollandse 100 te rijden, daarnaast is Sandra het bewijs dat verder onderzoek naar genezing van Lymfklierkanker nodig blijft. In de toekomst moeten patiënten namelijk wel een eerlijke kans krijgen.” – Wim Boekel

PROGRAMMA
10.00 uur – Start De Hollandse 100 (startschot gegeven door official Jan Zwier)
11:15 uur – De Familie/Groepsestafette
12:30 uur – De Junioren 10km
16:10 uur – Huldiging en bekendmaking opgehaald bedrag voor Lymph&Co

LYMPH&CO
De Hollandse 100 is een initiatief van Lymph&Co dat opgericht is door Bernhard van Oranje. Stichting Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Lymph&Co gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *