PowerMama: CrossFit tijdens en na de zwangerschap

De Core Academy lanceert unieke zwangerschapstraining, aangeboden op 11 ‘boxen’ in Nederland

CrossFit is razend populair en neemt ook in Nederland een enorme vlucht. Deze uit Amerika overgewaaide trainingsvorm die krachttraining, gymnastiek en cardiotraining combineert trekt een diverse doelgroep aan.

Ook zwangere vrouwen en recent bevallen moeders voelen zich aangetrokken tot deze competitieve en verslavende sport. Om te zorgen dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt lanceert de Core cademy het eerste trainingsprogramma van Nederland dat CrossFit toegankelijk maakt voor (aanstaande) moeders.

Tot voor kort was er op het gebied van CrossFit tijdens en na de zwangerschap weinig kennis en kunde beschikbaar. Daarom lanceerden Yousra Jaddour en Josine Gräfe in december 2017 de Core Academy waarmee zij opleidingen en workshops geven om trainers en coaches met deze doelgroep te leren werken. Naast opleidingen ontwikkelden zij ook een volledig uitgewerkt trainingsprogramma, speciaal voor tijdens en na de zwangerschap: het PowerMama programma.

Het 8-weekse PowerMama Programma van de Core Academy is een volledig uitgewerkt trainingsprogramma voor vrouwen die zwanger zijn of terug komen na de bevalling. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan sterke core, het versterken van de grote spiergroepen en specifieke spiergroepen als de bekkenbodem. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Elke week wordt er een ‘CrossFit fundamental movement’ behandeld zoals air squat, front squat, shoulderpress en deadlift en leren we de deelnemers de juiste techniek aan.

Yousra & Josine: “Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Denk hierbij aan klachten aan de bekkenbodem, zoals urineverlies tijdens inspanning, en een diastase (wijking van de buikspieren) die niet meer goed heelt. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. (Door)trainen met deze klachten zonder de juiste begeleiding maakt de klachten vaak erger in plaats van beter. Door dit programma te ontwikkelen en de coaches op te leiden die het geven weten we dat (aanstaande) moeders in Nederland met een gerust hart kunnen deelnemen aan of starten met CrossFit”

De cursus gaat de komende weken van start op 11 CrossFit boxen in Nederland. Vrouwen die zwanger zijn of recent bevallen (tot twee jaar postpartum) kunnen contact opnemen met één van de volgende CrossFit boxen:

 • i640GYM / CrossFit Amstelveen
 • Dutch Strength in Amsterdam
 • CrossFit Reset in Beesd
 • CrossFit Fabriek in Helmond
 • CrossFit Hoorn in Hoorn
 • SamSamFit in Hoek van Holland
 • CrossFit Kampen in Kampen
 • CrossFit Leeuwarden in Leeuwarden
 • CrossFit Schagen in Schagen
 • CrossFit 1693 in Wervershoof
 • CrossFit 2712 in Zoetermeer

Over Core Academy
De Core Academy is gespecialiseerd in training en coaching tijdens en na de zwangerschap. Yousra & Josine: “Wij geven opleidingen en workshops en ontwikkelen trainingsprogramma’s, alles gericht op het werken met zwangere vrouwen en (nieuwe) moeders. Wij vinden namelijk dat iedere vrouw veilig, verantwoord en vooral onbezorgd en met plezier moet kunnen trainen, in iedere levensfase.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *