Pocket Bomenboek

Het Pocket Bomenboek laat je stil staan bij de wonderlijke wereld van bomen. Zo zorgen bomen goed voor elkaar en passen ze hun bloeitijd op elkaar aan. Bovendien blijkt uit onderzoek dat bossen meer zijn dan een verzameling bomen. Een bos kun je zien als een organisme, waarbij de bomen met elkaar communiceren en voor elkaar zorgen.

Zoekkaarten
In het Pocket Bomenboek staan naast allerlei informatie over bomen, ook lege pagina’s om je gedachtes en herinneringen op te schrijven, en – superhandig – zoekkaarten om uit te vissen met welke boom je van doen hebt. Auteur Gerard Janssen ging op pad met verschillende boswachters en leerde zo de wereld van de bomen goed kennen: ‘Bomen hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. In oude culturen bijvoorbeeld dachten de mensen dat een boom de ondergrondse wereld met de bovengrondse zou verbinden. Alle recentelijke onderzoeken hebben laten zien dat bomen veel magischer zijn dan wij in deze Westerse wereld misschien denken. Ze praten met elkaar via ingewikkelde schimmelstructuren en zorgen ervoor dat nakomelingen het meeste kans maken om te blijven leven. Dit boek is een ode aan de vormen, de kleuren en de mystiek van bomen. Ik hoop dat de mensen door het boekje met andere ogen naar bomen en een bos gaan kijken.”

Het boekje is op maat van je jaszak gemaakt en je kunt het dus heel goed mee nemen tijdens je boswandeling op zoek naar de mooiste bomen.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Pocket Bomenboek | Tekst: Gerard Janssen | Illustraties: Maartje van den Noort | Uitgeverij Snor | ISBN: 978-94-631-40843 | Aantal pagina’s: 112| Prijs: € 14,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *