Platform voor coronalotgenoten

Samen met Stamtafel introduceert Espria Ledenvereniging als eerste een platform voor (ex)-coronapatiënten. Hier kunnen ze ervaringen uitwisselen, elkaar vragen stellen en hun verhaal delen. Het platform voorziet in een behoefte, zo bleek afgelopen maandag tijdens een webinar op Instagram. Hier stelde het publiek de vraag aan Diederik Gommers, IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, of er een dergelijk platform is. Die is er dus. Espria Ledenvereniging en Stamtafel bieden dit platform aan: een speciale groep voor iedereen die corona heeft of er mee te maken heeft gehad. De groepstafel is er voor (ex-)coronapatiënten, maar ook voor familie, betrokken en zorgpersoneel. Het platform is te bereiken via ledenvereniging.nl/coronatafel.

 Ronald Helder is als oprichter van Stamtafel nauw betrokken bij de groepstafel. ‘Samen met de ledenvereniging bieden we nu écht een plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen en ervaringen. Veelgehoorde signalen nadat iemand corona heeft gehad blijken onbegrip in de omgeving en eenzaamheid. We merken dat mensen zich aan de groepstafel wél begrepen voelen, waar dat in bijvoorbeeld de omgeving soms lastig blijkt. Want de gevolgen van corona op langere termijn zijn nog niet duidelijk, Erasmus MC doet er wel onderzoek naar. Op de groepstafel kunnen mensen het wél met elkaar hebben over hoe het is om corona gehad te hebben en wat dat met hen doet.’

Steun
Binnen de groepstafel kan men in een besloten omgeving ervaringen delen en vragen stellen over corona. Een professional van Espria Ledenvereniging kan aan de groepstafel helpen met het vinden van antwoorden, biedt tips en geeft steun. Zo brengt de ledenvereniging lotgenoten met elkaar in contact om zo samen meer voor elkaar te betekenen. Aan de groepstafel verbinden professionals van de ledenvereniging (ex-)coronapatiënten met elkaar en helpen bij het uitwisselen van ervaring en kennis. Informatie die in deze groepstafel wordt gedeeld is niet via zoekmachines te vinden en alleen te zien voor leden van deze groepstafel. Iedereen bepaalt zelf wie zijn of haar berichten kan lezen, deelnemers worden niet lastiggevallen met reclames. De groepstafel is te bereiken via ledenvereniging.nl/coronatafel. Iedereen kan zich aanmelden voor Stamtafel en daar deelnemen aan de groepstafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *