Online verkoop vitamines verdubbeld

Consumenten slaan online massaal vitamines in voor extra weerstand

Steeds meer Nederlanders hebben behoefte aan wat extra weerstand en dit heeft flinke gevolgen voor de online verkoop van vitamines. Mensen schaffen massaal online vitamines aan, zodat ze zelf de deur niet uit hoeven. Vooral vitamine C, D en Zink zijn populair. Bij webshop vitaminesperpost.nl is de omzet de laatste week zelfs verdubbeld.

Steeds meer Nederlanders willen hun immuunsysteem stimuleren. Ze slaan daarom massaal via internet vitamines voor de weerstand in. Bij webshop vitaminesperpost.nl is de toegenomen vraag goed merkbaar. Directeur Andy Dekker vertelt: “Onze omzet deze week is bijna tweemaal zo hoog als voorheen.” De webshop verwacht de komende weken een nog grotere aanloop te krijgen. “Zeker als het openbare leven nog verder wordt beperkt. Mensen willen de deur niet meer uit en wij bezorgen per post. Dat geeft de consument rust,” aldus Dekker.
Diverse vitamines
Verschillende vitamines kunnen de weerstand ondersteunen. De bekendste zijn Vitamine C en D. Vitamine C heeft een functie als antioxidant en het in stand houden van de weerstand, vitamine D speelt een rol in de werking van het immuunsysteem, en Zink heeft een positieve invloed op ons afweersysteem. Bepaalde groepen worden ook aangeraden om extra vitamine D in te nemen; dit zijn jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen.
Voorraad assortiment onzeker de komende maanden
Dat de verkoop nu in een keer zo snel omhoog schiet heeft ook een logistieke keerzijde, de voorraden nemen veel sneller af als normaal. Hierop is Vitaminesperpost.nl uiteraard niet op voorbereid. Dekker: “Omdat de grondstoffen voor de voedingssupplementen uit de gehele wereld moeten komen, is het een flinke uitdaging om het beschikbare assortiment voor onze klanten beschikbaar te houden de komende maanden. Daar gaan we natuurlijk wel ons uiterste best voor doen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *