Online informatiebronnen verdringen steeds vaker het doktersadvies

Achtendertig procent van de respondenten geeft aan via online informatiebronnen in contact te komen met gezondheidssupplementen, terwijl maar 5,8 procent wordt doorverwezen door een arts of dokter.

Dit is gebleken uit een eigen ​onderzoek​ van Bewegenzonderpijn.com​ ​onder 14161 respondenten. Het lijkt erop dat online informatiebronnen steeds belangrijker worden bij de aanschaf van gezondheidssupplementen voor gewrichten, zelfs belangrijker dan het advies van een dokter of arts.

Online informatiebronnen worden steeds belangrijker
Meestal komen mensen in contact met een gezondsheidssupplement via offline informatiebronnen, zoals een artikel uit de krant/tijdschrift of via een bekende. Op de tweede plaats komen online informatiebronnen, zoals zoekmachines op het internet, elektronische nieuwsbrieven of via sociale media. Veruit de minste respondenten komen in contact met gezondheidssupplementen voor gewrichten op advies van een dokter of arts. Hierdoor lijken online informatiebronnen steeds belangrijker te worden en vaker het doktersadvies verdringen.

Advies van arts heeft wel grotere impact op gebruik
Daarentegen lijkt het advies van een arts wel een grotere impact te hebben op het daadwerkelijke gebruik van gezondheidssupplementen. Uiteindelijk gebruikt 80 procent van de respondenten gezondheidssupplementen op advies van een arts, terwijl 20 procent aangeeft ze niet te gebruiken ondanks dat dit wel is geadviseerd. De impact van online informatiebronnen op het daadwerkelijke gebruik van de gezondheidssupplementen is veel minder groot.

Voor het volledige onderzoek met alle resultaten kijk op:
https://www.bewegenzonderpijn.com/online-informatiebronnen-doktersadvies/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *