Nieuw eetpatroon: droomlichaam door slechts acht uur per dag te eten

Vlogger en personal trainer Merijn Schoeber heeft een boek geschreven over Intermittent Fasting. Dat is een eetpatroon waarbij je in een tijdsbestek van acht uur eet, waardoor je sneller je droomlichaam bereikt. Schoeber is bekend van zijn YouTube-kanaal Student Aesthetics, dat zo’n 160.000 volgers heeft. In ‘My Shredded Lifestyle’ vertelt hij over dit nieuwe eetpatroon, dat tot een hoger energieniveau en zelfs een langere levensduur moet leiden.

Het boek ‘My Shredded Lifestyle’ draait om de door Schoeber ontwikkelde ‘MYSL’-levensstijl. Deze methode is gebaseerd op Intermittent Fasting, in het Nederlands periodiek vasten genoemd. Hierbij consumeert men voedsel in een tijdsbestek van acht uur, de overige zestien uur per dag wordt er gevast. Het boek is wereldwijd al meer dan 15.000 keer gekocht.

Schoeber: “Door zestien uur per dag te vasten, leert je lichaam om vetten aan te spreken als brandstofbron. Door daarnaast de juiste voeding te eten, is het lichaam in staat om op een gezonde manier af te vallen. Deze methode is geënt op het voedingspatroon waar ons metabolisme van origine op is ingesteld. Onze verre voorouders beschikten ook niet op elk moment van de dag over voedsel. Door dit ‘luxeprobleem’ is er bij veel mensen sprake van een te hoge inname van (slecht) voedsel. Het voedingspatroon in mijn boek is volledig wetenschappelijk onderbouwd en gezonder dan populaire diëten. Dat komt doordat het niet focust op wat je moet eten, maar je leert hoe je moet eten.”­­­

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Het boek My Shredded Lifestyle is gebaseerd op meer dan twintig internationale wetenschappelijke onderzoeken. Dankzij een eenvoudig vol te houden levensstijl worden lezers geholpen om effectief af te vallen. Het onderzoek toont aan dat dit eetpatroon diverse gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, zoals een hoger energieniveau en zelfs een langere levensduur. Schoeber deed zes jaar intensief onderzoek voor het schrijven van zijn boek.

Je levensstijl aanpassen volgens een stappenplan
Het boek werkt volgens een stappenplan, dat de lezer helpt bij het creëren van een juiste mindset. Ook wordt hij geholpen om persoonlijke doelen te stellen, goed om te gaan met voeding, het meten van voortgang en het behouden van focus.

My Shredded Lifestyle bevat naast theorie, diverse praktische toepassingen. Denk hierbij aan voorbeeld eet- en trainginsschema’s voor mannen en vrouwen, recepten, een voedingshandleiding, een online macro-calculator en een voortgangslogboek. Daarnaast biedt het boek tips om doelen te stellen en te behalen, hoe om te gaan met een hongergevoel, fabels en zelfs hoe de lezer moet omgaan met jaloerse mensen. Schoeber: “Het is een interactief boek geworden, waarmee de lezer direct aan de slag kan gaan met het creëren van zijn eigen levensstijl en droomlichaam.”

Afvallen op een duurzame manier
Toen Schoeber begon met fitness en zich verdiepte in voeding, zag hij door de bomen het bos niet meer. De matige resultaten en het strikte non-alcoholische dieet dat hij toentertijd volgde, spraken hem niet aan. Daarom deed hij research naar voeding, training, effectief spieren opbouwen en vet verbranden zonder al te veel restricties. Hiermee heeft hij een aanpak ontworpen die voor de lange termijn wel haalbaar zou zijn.

Schoeber: “Mensen die ik in de sportschool sprak, geloofden vaak in onjuiste informatie of maakten gebruik van een verkeerde aanpak. Mijn aanpak is gericht op mannen en vrouwen die naast hun sociale leven, een geweldig lichaam willen krijgen. Dit maakt deze levensstijl een stuk duurzamer.”

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]
Over Merijn Schoeber
Merijn Schoeber richtte het YouTube-kanaal Student Aesthetics op, waar hij fitness-geïnteresseerden online coacht. Door zijn vlogs inspireert hij wereldwijd zo’n 160.000 volgers om een gezond en prettig leven te leiden. Voor meer informatie over het boek ‘My Shredded Lifestyle’, ga naar: www.myshreddedlifestyle.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *