Nierstichting vraagt aandacht voor minder zout

Nederlanders krijgen dagelijks nog altijd teveel zout binnen en dat is slecht voor de niergezondheid. Het merendeel is zich hiervan onvoldoende bewust. Tijdens een grootschalige Zoutcampagne – 16 mei tot 5 juni – vraagt de Nierstichting daarom aandacht voor minder zout. Met een aantal simpele aanpassingen eet je zoutbewuster en dat is goed voor je nieren. 

Minder zout, lekker gezond
Op jaarbasis eten wij per persoon gemiddeld een kilo zout te veel. Te veel zout is ongezond voor je nieren. Dit geldt voor iedereen en extra voor mensen die risico lopen op (verergering van) chronische nierschade zoals mensen met overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten en chronische nierschade. Inmiddels heeft al 1 op de 10 mensen in Nederland chronische nierschade (circa 1.7 miljoen mensen). Een groot deel is te voorkomen. Onder andere door minder zoutgebruik. 

Goed of zout 
Met de Zoutcampagne wil de Nierstichting laten zien hoe je met minder zout, lekker gezond kan eten. Alledaagse producten, zoals vleeswaren, kant-en-klare vleesvervangers, kaas, sauzen, smaakmakers of bewerkt vlees, bevatten meer zout dan mensen beseffen. Gelukkig zijn er genoeg gezonde én eenvoudige alternatieven. De Nierstichting wil dit onder de aandacht brengen met de Goed of Zout campagne. Samen met ambassadeur en TV-kok Sandra Ysbrandy wil de Nierstichting zoutbewust koken beter op de kaart zetten. Sandra: “Als je eenmaal een paar goede trucs hebt, is zoutbewust koken zo leuk en lekker, en niet te vergeten, simpelweg beter voor je nieren.” Sandra gelooft in de kracht van verse producten en wil mensen graag kennis laten maken met pure smaken. “Zo werk je mee aan een betere wereld én help je je nieren zo gezond mogelijk te houden.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *