Nederlanders kijken uit naar nieuwe oogst rode bessen

Het aspergeseizoen is net begonnen. De ‘nieuwe’ haringen zwemmen nog in de koude wateren rond Groenland. De echte Hollandse rode bessen van de Berrybrothers zijn al in de maak. De rode bessen uit ons land zijn ook echt seizoensfruit en worden in heel Europa geconsumeerd. De reden is simpel. Binnen vierentwintig uur na het oogsten ligt de nieuwe oogst rode bessen in het schap van de groenteman en de supermarkt.

Groot in rode bessen
Van half mei tot medio oktober is het volop genieten met de versproducten van de Berrybrothers. Ze beschikken over 100 hectare fruit, oftewel 200 voetbalvelden, waarvan de rode bessen nog altijd de hoofdmoot vormen. Door de plant goed bij te snoeien in het voorjaar kunnen de Berrybrothers ruim 6 tot 8 jaar de vruchten plukken van één rodebessenplant. Naast rode bessen zijn frambozen, blauwe bessen en bramen ook in opmars bij de Berrybrothers.

Caloriearme vitaminebom
Rode bessen bevatten een hoge dosis vitamine C en hebben een laag suikergehalte. Wist je dat er maar 36 calorieën in een schaaltje rode bessen van 100 gram zitten? De vele antioxidanten maken de bessen compleet en geven de rode bessen van Berrybrothers die lekkere ‘fris zure’ smaak. Ze behoren tot een van de zuurste fruitsoorten, waardoor veel restaurantchefs ze als lieveling laten prijken op hun desserts.

Echte Europeanen
Rodebessenstruiken hebben een groot aantal winterkoude uren nodig om in de zomer mooie rode bessen voort te brengen. Het klimaat in West-Europa is hiervoor uitermate geschikt. 

Voor de bestuiving van de rode bessen zijn hommels en bijen de werkpaarden. Wil je eens een kijkje in de bessenkeuken nemen, ga dan naar Roggel. Daar zie je het natuurlijke bessenproces. En uit de automaat – net als een kroketje – kun je in het seizoen gewoon 24 uur per dag bessen kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *