Nederlander is ZEER gehecht aan eigen toilet

Trein- en festivaltoiletten worden het liefst vermeden

Als de Nederlander ergens aan gehecht is, is het wel aan z’n eigen kleine kamertje. 88% van alle ondervraagden in een grootschalig onderzoek van toiletpapiermerk Page (ruim 45.000 respondenten) geeft aan het allerliefst thuis naar het toilet te gaan. De belangrijkste redenen? Het is er lekker schoon (24%), vertrouwd (22%) en er is zacht toiletpapier (17%). Hoe anders is dat op festivals en in de trein. Dat zijn dan ook de plekken die Nederlanders het liefst vermijden als het gaat om de grote of kleine boodschap.

[info_box color=”blue” width=”100%” float=”left” text_align=”left”]

Waar gaan we het liefst naar het toilet?

  1. Thuis (88%)
  2. Op een Page toilet (7%)
  3. Bij mijn moeder (4%)
  4. Op mijn werk (1%)

[/info_box]

Home Sweet Home
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens; in elk geval waar het ons dagelijkse toiletbezoek betreft. We gaan graag naar ons eigen toilet, vanwege de hygiëne, het vertrouwde gevoel en het zachte toiletpapier. Ook vinden we het fijn dat het er lekker rustig is en dat er vochtig toiletpapier ligt. Lezen doen we bijna niet meer op het toilet, slechts 3% vindt het prettig dat er iets te lezen valt op de wc. Uit eerder Page onderzoek (februari 2017) bleek al dat nog maar weinig mensen een krantje of tijdschrift pakken op het toilet. Wel Facebooken en Whatsappen we wat af: voor 26% van alle Nederlanders is Facebooken de meest geliefde bezigheid op de wc.

[info_box color=”blue” width=”100%” float=”left” text_align=”left”]

Niet op het werk

Slechts 1% van alle Nederlanders gaat het liefst op zijn werk naar het toilet.

[/info_box]

Festivals en de trein: een ‘no go’
Vieze toiletten op festivals en in de trein: het behoort al jaren tot de grootste ergernissen van Nederland. Ze voeren dan ook de lijst aan van minst gewilde plekken om naar het toilet te gaan. Het tankstation maakt de nummer 3 van minst favoriete plekken voor de toiletgang compleet.

[info_box color=”blue” width=”100%” float=”left” text_align=”left”]

Waar willen we zeker NIET naar het toilet?

  1. Op een festival (47%)
  2. In de trein (34%)
  3. Bij een benzinestation (10%)

[/info_box]

Toiletbezoek wordt een feestje
Page rekent deze zomer af met alle vooroordelen rondom toiletten op festivals. Het grootste toiletpapiermerk van Nederland biedt toiletbezoekers op grote Nederlandse evenementen een superschone service aan: de Page Toiletwagen. Een luxe toiletvoorziening waar het begrip ‘schoon’ tot in de puntjes ten uitvoer is gebracht. De toiletwagen doet onder andere de Libelle Zomerweek en verschillende foodfestivals aan.

[info_box color=”blue” width=”100%” float=”left” text_align=”left”]

Opvallend is dat 7% zegt het liefst een Page toilet te bezoeken. Vorig jaar startte de Page Toiletwagen haar route door Nederland, blijkbaar ging dat niet onopgemerkt

[/info_box]

Bovendien ontvangt iedereen die op www.pagepuppy.nl zijn favoriete toiletplek deelt een coupon voor een gratis pak Page Kussenzacht en Page Vochtig toiletpapier, om het toiletbezoek thuis nóg comfortabeler te maken. Deze actie duurt tot en met 30 april of zolang de voorraad strekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *