Minder buikklachten, beter presteren

flyer-A5-Darmehbo3edrukLR-1Het scheelde weinig of het roze van Dumoulin ging verloren door de noodzakelijke sanitaire stop waarmee de winnaar van de Giro d’Italia kostbare minuten in het klassement verloor. Voor één op de zes mensen in Nederland geldt dat buikklachten hun dagelijks leven flink in de war schoppen. Van winderigheid en darmkrampen tot misselijkheid en oprispingen. Van opgeblazen gevoel tot diarree of juist obstipatie.

 Katinka Huiskamp en Marieke Lebbink presenteren de derde druk van het succesvolle handboek Darmehbo, een herziende versie waarin nu ook het FODMAP-dieet is opgenomen. Lebbink en Huiskamp, respectievelijk orthomoleculair diëtist, darmtherapeut en diëtist, auteur bieden met het praktische boek vol tips en recepten, gericht hulp aan de miljoenen mensen die regelmatig last hebben van buikklachten.

 Waar moet je op letten als je buikklachten hebt? Hoe kies je de juiste producten voor je buik? Darmehbo helpt bij het stap voor stap opsporen van de oorzaak van buikklachten en wat er tegen gedaan kan worden.

Inclusief FODMAP-dieet
Grootste wijziging in de inmiddels derde druk van het boek is de toevoeging van het FODMAP-dieet. Dit dieet richt zich op koolhydraten die niet makkelijk te verteren zijn. Onderzoek wijst uit dat deze voor veel mensen de bron van hun buikklachten vormen. De overzichtelijke schema’s helpen bij het samenstellen van een persoonlijk dieet waarbij het doel is om veelzijdig te blijven eten, maar de boosdoeners uit te sluiten.

Darmehbo is een uitgave van Solide boeken en vormt een compleet en onderbouwt naslagwerk voor iedereen die zijn buikklachten wil ‘weg-eten’. Het handboek wordt veel gebruikt door therapeuten zoals diëtisten, (huis)artsen en darmtherapeuten. Ook wordt Darmehbo aanbevolen voor mensen met PDS (Prikkelbare Darm Syndroom). Het kleurrijk opgemaakte boek is verkrijgbaar voor €21,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *