Meer dan helft Nederlanders heeft weleens een vakantieliefde gehad

Een op de zeven zat in relatie ten tijde van romance

De zomervakantie staat voor de deur en de vakantiekriebels slaan toe. Niet alleen de vakantiebestemming maar ook het mannelijk en vrouwelijk schoon doet menig hart sneller kloppen. Uit onderzoek van Novio Research in opdracht van Zoover onder 1.000 respondenten blijkt dat 57 procent van de Nederlanders weleens een vakantieliefde heeft gehad. Mannen significant vaker dan vrouwen (64% versus 50%). Opvallende bijkomstigheid is dat het mannenhart minder vaak is gebroken door een vakantieliefde (56%) dan dat van vrouwen (74%). Ook zaten mannen vaker in een relatie (17%) tijdens de vakantieromance dan vrouwen (11%). 

Na de vakantie is de liefde voor het merendeel van de Nederlanders meteen over. Hoe de romance eindigt verschilt per leeftijdscategorie. Zo komt het bij millennials regelmatig voor dat zij de relatie via social media beëindigen (11%); terwijl Nederlanders ouder dan 35 hier vrijwel nooit voor kiezen. Zij kiezen er vaker voor om via een brief de romance te beëindigen. Opmerkelijk is dat we niet allemaal zo volwassen zijn om de ander te laten weten dat we geen toekomst zien in de relatie. Vooral Nederlanders ouder dan 35 jaar kiezen er regelmatig voor om gewoonweg niet meer te reageren op de berichtjes van de ander.

Mannen zwichten vaker voor vakantieliefde; ook als ze al in een relatie zitten!
Saillant detail is dat een op de zeven Nederlanders een relatie had ten tijde van de vakantieromance. Mannen blijken vaker in een relatie te zitten dan vrouwen (17% versus 11%). Opvallend is ook dat 10 procent van de mannen zegt dat zijn vakantie zonder een vakantieliefde niet compleet is, terwijl dit maar voor 5 procent van de vrouwen geldt. Daarnaast zijn mannen meer dan vrouwen overtuigd dat de meeste mensen vreemdgaan op vakantie (19% versus 11%).

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat: 

  • Een derde van de vakantieliefdes uit Nederland komt
  • Een kwart ontmoet zijn of haar vakantieliefde op kampeervakantie
  • Een op de vijf is van mening dat je in Nederland de knapste mannen en vrouwen vindt. Ook Italianen (16%) en Zweden (10%) zijn geliefd onder Nederlanders
  • Meer dan een derde van de Nederlanders is het er niet mee eens dat een vakantieliefde alleen iets voor jongeren is
  • Zeven procent van de Nederlanders is nog steeds samen met zijn of haar vakantieliefde

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *