Luchtzuiverende prinses onder de planten wortelt zich bij CORPUS

Karin van der Eijk en Chris Houbolt, founders van ROOTZ.PLUS, hebben op 7 februari een samenwerking met CORPUS ‘reis door de mens’ bekrachtigd. Luchtkwaliteit neemt in een gezonde leefstijl een belangrijke plaats in en daarop inspelend wil het nieuwe merk ROOTZ.PLUS het bewustzijn van het belang van planten in de leefomgeving vergroten. De bezoekers in de centrale hal van de educatieve attractie worden vanaf nu dan ook getrakteerd op een spectaculaire groene wand vol met luchtzuiverende Clusia rosea Princess.

De luchtzuiverende werking van planten is een uniek proces. Een voorbeeld van een goede luchtzuiverende plant is de prinses van de regenwouden, de Clusia rosea Princess. Deze natuurlijke luchtverfrisser neutraliseert schadelijke stoffen door ze op te nemen met haar bladeren en ze in haar wortels weer af te breken. Ze verbetert ook nog eens de luchtvochtigheid door haar regulerende verdampingsproces. Een paar van deze groene, natuurlijke zuiveraars zijn al in staat het leefklimaat in een woonkamer of kantoor te verbeteren. Op steeds meer plaatsen, zowel binnen als buiten, komt er aandacht voor groen.

De geneeskrachtige werking van planten is al sinds mensenheugenis bekend. Vooral in levende lijve dragen zij ook hun steentje bij aan onze gezondheid: kinderen leren beter in van groen voorziene, zuurstofrijke klaslokalen, hun ouders presteren veel beter in kantoorruimten waar veel planten aanwezig zijn en natuurlijk is in ziekenhuizen een gezond leefklimaat enorm belangrijk! Geluksbeleving lijkt daarenboven rechtstreeks evenredig te zijn met de kwaliteit van je ademen.

ROOTZ.PLUS
Geheel passend bij de huidige trends van veranderend consumentengedrag door internet en een jonge generatie kopers voorziet ROOTZ.PLUS in een behoefte van nieuwe klanten om invulling te geven aan een groene lifestyle . De luchtzuiverende planten zijn dan ook niet te koop bij de traditionele verkoopkanalen van planten maar zijn online te koop en op bijzondere plekken die passen bij ROOTZ.PLUS.

CORPUS ‘reis door de mens’
Eén zo’n bijzondere plek is de educatieve attractie ‘reis door de mens’ die inmiddels al 10 jaar bezoekers een unieke ervaring biedt door ze te laten beleven hoe het menselijk lichaam precies werkt en hoe belangrijk Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven zijn. CORPUS is daarnaast ook de thuisbasis van het CORPUS Congress Centre, waar tal van conferenties en evenementen worden georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidszorg, sport en voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *