Laura de Grave zet culinair Nederland weer op de kaart

Wist je dat je bordje avondeten misschien wel 30.000 kilometer heeft afgelegd? En andersom: wist je dat vaak meer dan 80 procent van onze groente, fruit, vis, vlees en kaas naar het buitenland gaat?

Nee, Laura de Grave wist dat ook niet toen zij haar research begon voor het Nederland Kookboek, als opvolger van haar succesvolle Amsterdam Kookboek. Tijdens haar reis op een elektrische motor naar alle provincies kreeg zij gaandeweg een missie: laten we meer lokaal eten, niet alleen omdat het duurzamer en natuurlijker is, maar vooral omdat het zo lekker is. Laura’s mond viel vaak wagenwijd open van de verrassende producten die in Nederland te vinden zijn. En van de smaakvolle gerechten die lokale chefs ermee maken, zowel traditionele als vernieuwende. Onze Nederlandse keuken blijkt veel gevarieerder en dynamischer dan we denken.

In dit verrassende, inspirerende boek daagt Laura je uit om bij haar achterop de motor te springen en de Nederlandse keuken weer opnieuw te ontdekken.
Tegelijkertijd met de Nederlandse editie verschijnt er ook een Engelse editie en bevat 35 authentieke recepten.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist en kookboekenauteur. Ze studeerde Nederlandse taal en cultuur en Journalistiek en Nieuwe Media en schrijft voor diverse tijdschriften en media waaronder Allerhande en bol.com.
www.foodwriter.nl

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf. In 2018 won hij de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment (serie).
www.hansdekort.com

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Nederland Kookboek, recepten & verhalen door Laura de Grave | prijs: € 30,- | gebonden papieren band | formaat: 19,5 x 25 | omvang: 208 blz | ISBN: 978 94 92037 87 9 (NL) | ISBN: 978 94 93095 9 (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *