Kiss Goodbye to MS’ campagne daagt Nederland uit mee te doen met ‘Rode Lippen Challenge

Op donderdag 14 februari, Valentijnsdag, lanceert Stichting MS Research de Nederlandse versie van de internationale ‘Kiss Goodbye to MS’ campagne. MS Research-ambassadeurs aangevoerd door Wolter Kroes, gaan een persoonlijke uitdaging aan om de ziekte MS (multiple sclerose) voorgoed vaarwel te kussen. Met een ’Rode Lippen Challenge’ vraagt MS Research aandacht voor de ziekte MS en daagt zij Nederland uit om in actie te komen en samen fondsen te werven via KissGoodbyeToMS.nl.

Kiss Goodbye to MS
MS Research lanceert de internationale campagne ’Kiss Goodbye to MS’ in Nederland, in navolging van de succesvolle campagnes in o.a. Ierland, Frankrijk en Australië. Het doel van ‘Kiss Goodbye to MS’ in Nederland is om tijdens de actieperiode van 14 februari tot en met 30 mei 2019 aandacht te vragen voor onderzoek naar de oorzaak van en de oplossing voor MS en zoveel mogelijk geld op te halen. Via www.kissgoodbyetoms.nl kan iedereen een uitdaging aangaan en zijn of haar omgeving motiveren om te doneren. Het Alkmaarse bedrijf Mondial Cosmetics is al opgestaan en in actie gekomen door 100 rode lippenstiften te doneren voor de ‘Rode Lippen Challenge’.

Dare, wear & share: Wolter Kroes loopt dag met rode lippen
Ook MS Research-ambassadeurs laten zich uitdagen. Zo belooft Wolter Kroes een dag met rode lippen te lopen als hij een bedrag van €17.000,- ophaalt. “Rode lippenstift is natuurlijk niets voor mij, dat snap je. Maar als we hiermee samen voor alle mensen met MS meer onderzoek mogelijk kunnen maken, dan ga ik die uitdaging aan, en ik hoop velen met mij.” Ambassadeurs Ronald en Michel Mulder organiseren een thuischallenge die te volgen is op sociale media. Daarnaast dagen de broers in samenwerking met franchiseformule fit20 via een persoonlijke videoboodschap de leden uit. Zij kunnen de uitdaging aangaan om de sportprestaties van de tweeling in een van de 120 studio’s in Nederland te overtreffen. Lukt dit niet, dan wordt hen gevraagd te doneren via de ‘Kiss Goodbye to MS’ website.

Internationaal succes
Stichting MS Research is het Nederlandse lid van de Internationale MS Federatie (MSIF). Dankzij de MSIF wordt er op het gebied van onderzoek naar kinder-MS en progressieve MS al intensief samengewerkt. ‘Kiss Goodbye to MS’ is een grote internationale campagne waarbij de hele wereld zich inspant om geld op te halen voor onderzoek naar MS. En met succes! In 2018 werd er meer dan €1 miljoen opgehaald. Iedereen kan meedoen; een koppel uit Engeland haalde $10.972 op voor een familielid met MS door de marathon te lopen en in Australië verkoopt een vrouw op dit moment vanuit haar scootmobiel op marktjes allerlei spullen waarvan de opbrengst inmiddels richting de $10.000 gaat.

Multiple sclerose
Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel. Dit kan diverse uitvalsverschijnselen veroorzaken: van krachtverlies, blindheid, extreme moeheid tot geheugenproblemen. De meeste mensen met MS krijgen de diagnose op een leeftijd tussen de 20 en 40 jaar. Vrouwen worden twee keer zo vaak getroffen door de ziekte als mannen. De oorzaak van MS is nog niet bekend en helaas is er nog geen manier om MS te genezen. Daarom is onderzoek naar de oorzaak van MS enorm belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *