Je natuurlijke slaap herstellen in 5 stappen

In ons land geeft 20% van Nederlanders van 12 jaar en ouder aan slaapproblemen te hebben (onderzoek CBS, najaar 2017). Aandacht voor beter slapen is dus dringend nodig. De mensen die aangeven klachten te hebben, zijn namelijk niet alleen maar moe, maar lopen ook een hoger risico op ernstige gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten en depressie.

Er zijn al veel boeken gepubliceerd over slapen, met talloze praktische tips. Minder koffie drinken, meer bewegen, schermen voor het slapengaan vermijden: allemaal belangrijk, maar toch slagen veel mensen er nog altijd niet in om de slaap te vatten.
Wat ze ook proberen, het lukt ze niet om in slaap te vallen. Misschien doen ze juist te hard hun best: de meeste acties hebben namelijk een averechts effect. Dat komt omdat slapen in essentie inhoudt: niets doen. Om te kunnen slapen, moet je de controle loslaten, je overgeven. Vechten tegen de slapeloosheid maakt je juist meer wakker.

Eerste hulp bij beter slapen
Aline Kruit & Irma Leijten
Dit boek leert je stap voor stap een gezonde slaper te worden met een methode die gebaseerd is op inzichten uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze effectieve vorm van gedragstherapie leert je flexibeler omgaan met slaap- of andere problemen in je leven.

Met het beproefde en concrete 5 stappenplan uit dit boek kun je je natuurlijke slaapritme terugvinden, zonder pillen, thee, slaaprobots, koptelefoons en strenge regels. Je zult ontdekken dat je niet steeds méér moet doen om te kunnen slapen, maar juist minder.
Zodat je weer ruimte krijgt om lekker te leven in plaats van te óverleven!

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

ALINE KRUIT is arts, ACT-trainer, -coach en -docent. Ze schreef eerder schreef het positief ontvangen boek Slapen is niets doen.
IRMA LEIJTEN, ACT-trainer en -coach, ontwikkelde de goed ontvangen online training ‘Beter slapen’ van Psychologie Magazine.
Beiden zijn als slaaptrainer verbonden aan Sleepwise, een onderdeel van LIJV. Daar toonden ze al vele mensen de weg naar een heerlijke en gezonde nachtrust.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

ISBN 9789401457873 | Paperback | 128 blz. | €15,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *