Inspirerende jaaropleiding eetbare wilde planten in elk seizoen

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Overal om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. De kunst is om ze te leren (her)kennen. Duik samen met Leah en Tim van In Het Wilde Weg een jaar lang in de wereld van de eetbare wilde planten. En ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Op 2 april start de inspirerende jaaropleiding eetbare wilde planten. Tijdens deze jaaropleiding leer je de eetbare wilde planten in jouw dagelijkse menu toe te passen. Verder onderzoeken wij wat het eten uit de natuur voor onze gezondheid en de gezondheid van Moeder Aarde kan betekenen. En al doende versterk je jouw band met de natuur.

De opleiding bestaat uit praktijkdagen die een keer maand op een zondag worden gegeven op diverse locaties in Noord Nederland zodat je de planten die op verschillende grondsoorten groeien leert kennen. Daarnaast is er een keer per maand een theorieavond die gegeven wordt in Drenthe. Het is ook mogelijk om theorielessen online te volgen zodat deze opleiding voor iedereen uit Nederland toegankelijk is.

Foto’s: Leah Groeneweg

Natuurkok Tim geeft les in vuur maken en koken op het kampvuur. Daarnaast maken we diverse bereidingen met planten: een zalf van sparrenhars, een tinctuur en een olie, azijn of zout met wilde planten / kruiden en/of bloemen.
Tijdens de theorielessen verdiep je je plantenkennis, leer je verschillende toepassingen van
planten en gaan we in op diverse onderwerpen.

Onderwerpen die gedurende het jaar aan bod komen:

  • Eetbare planten, wortels, bomen, bessen en paddenstoelen in alle seizoenen
  • Herkennen van planten, verschillende groeistadia van planten
  • Verantwoord en veilig wildplukken en herkennen van giftige planten
  • Geneeskrachtige werking van planten en paddenstoelen
  • Lekker en gezond koken op kampvuur met eetbare wilde planten
  • En nog veel meer

Voor meer informatie over onder andere data en prijzen kijk op www.inhetwildeweg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *