“Gezondheidsrisico’s energiedrank overdreven”

Meer dan de helft van de mensen vindt dat de gezondheidsrisico’s rond energiedrank worden overdreven. Dit blijkt uit onderzoek van The Research Institute Co. Limited. in opdracht van Hi-Smert Energy.

In het onderzoek werden 680 respondenten gevraagd naar hun mening over energiedrank. Opvallend is dat naarmate het gewicht van de respondent toeneemt de opinie over energiedrank positiever wordt. Ook staat 79% van de gevraagden positief tegenover energiedrank en denkt 74% dat energiedrank een positief effect heeft op zijn of haar prestaties.

Gevraagd naar de effecten die energiedrank heeft op zijn of haar gemoedstoestand reageerde ongeveer de helft (48%) met ‘energieker’. Op de tweede plaats (14%) voelt de consument zich ‘meer enthousiast’ en op de derde plaats (14%) ‘meer productief’. Andere reageerden met gelukkiger en duizelig .

The Research Institute Co. Limited is een internationaal marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in kwantitatief onderzoek met zijn roots in Oregon. Het instituut hecht veel waarde aan open en transparant onderzoek. Daarom bieden zij de onderzoeksresultaten graag aan ter inzage, wanneer daar om gevraagd wordt. Voor het opvragen van de resultaten of overige vragen aangaande het onderzoek kunt u contact opnemen met de vestiging in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *