Gezond en fit ouder worden met Radmilo Soda’s nieuwe boek Seniority

De ingrediënten voor een lang, gelukkig, fit en gezond leven

Na zijn boeken Echt Radmilo en MOMS lanceert personal trainer Radmilo Soda half april Seniority, speciaal gericht op 50-plussers die graag gezond en fit ouder willen worden. Ouder worden gaat vanzelf, maar wat is het geheim van langer fit blijven of zelfs anti-aging? Aan de hand van achttien interviews met bekende hoogleraren, artsen, wetenschappers, topsporters, diëtisten en ervaringsdeskundigen ontra-felt Radmilo de ingrediënten voor een lang, gelukkig, fit en gezond leven. Daarnaast bevat het boek informatie op basis van zijn jarenlange ervaring op het gebied van voeding, beweging en lifestyle, eenvoudige oefeningen die je ook thuis of zelfs zittend kunt uitvoer-en, en heerlijke recepten van Radmilo zelf.

“In alle fasen in je leven is het belangrijk om te zorgen voor gezonde voeding, voldoende beweging, goede slaap en weinig stress, zodat je spijsvertering, stofwisseling, hormonen en immuunsysteem zo goed mogelijk blijven functioneren. Naarmate je ouder wordt, zul je jezelf meer moeten uitdagen om gezond te blijven en je energie te behouden, door bijvoor-beeld aan krachttraining te doen om je spiermassa op peil te houden, door gezond en vooral niet te veel te eten, door jezelf te blijven prikkelen om telkens iets nieuws te leren, én door een goede sociale omgeving te creëren waarin je je prettig voelt en je je emoties kunt uiten. “Op die manier begin je vanaf je 50e met je tweede jeugd”, aldus Radmilo.

Hoogleraar veroudering Andrea Maier: “Een mooi voorbeeld van kleine bewegingen binnen- en buitenshuis die al een groot effect kunnen hebben op je fitheid is de ‘silly walk’, ge-baseerd op een beroemde sketch van Monthy Python waarbij je activiteiten koppelt aan dingen die je toch al doet. Bijvoorbeeld huppelen naar de bushalte, tandenpoetsen op één been, squats doen als je naar de koelkast loopt. Dit kunnen gewoontes worden die inslijten en je helpen om fitter te blijven.”

Erik Scherder, hersenwetenschapper en hoogleraar neuropsychologie: “Een van mijn tips om je hersenen gezond te houden is: Leer iets nieuws. Het gaat om de cognitieve uitdaging, om teloorgang van de hersenen tegen te houden. Bijvoorbeeld met spellen, een cursus en zogenaamde hersenkrakers, of het leren bespelen van een muziekinstrument. Als je jong bent, maar ook als je ouder wordt, kan dit meer doen dan je denkt.“

Prijs: 27,50 euro.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Over Radmilo Soda
Radmilo Soda werd in 1972 geboren in Kroatië en verhuisde op zijn zestiende naar Neder-land. Terwijl hij zijn geld verdiende als kok, raakte hij steeds meer gegrepen door de ‘noble art’ of self-defense: het boksen. Naast zijn werk als kok werd Radmilo professioneel bokser met als hoogtepunt zijn wereldtitelgevecht in Praag. Daarna koos hij ervoor zijn passie, ken-nis en ervaring in te zetten voor anderen en mensen individueel in hun sport te begeleiden. Speciaal hiervoor ontwikkelde hij een methodiek waarin behalve sport ook voedingsadvies, fysiotherapie en coaching een belangrijke rol spelen. Zijn sportstudio Soda Bodyfit aan de Falckstraat in Amsterdam is er voor iedereen: van beginnende sporters tot wedstrijdsporters aan de top. Naast Seniority heeft Radmilo de boeken Echt Radmilo en MOMS in re-spectievelijk 2014 en 2016 uitgebracht. Alle drie de titels horen bij de serie Think Healthy, een reeks van trainings- en lifestyleboeken die Radmilo de komende jaren van plan is uit te geven. Radmilo Soda is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *