Geen piep na Amsterdam Dance Event

Spinnin’ Sessions geeft alle 1.200 bezoekers gratis gehoorbescherming

Helft van Nederlanders heeft gehoorklachten na een festival of concert

Spinnin’ Sessions, de kick-off van het Amsterdam Dance Event, moet het eerste feest worden waarbij iedereen piepvrij de nacht doorkomt. Alle 1.200 bezoekers van Spinnin’ Sessions krijgen gehoorbescherming. Dit is onderdeel van de bewustzijnscampagne ‘Love the music. Protect your ears.’ waarvan Sam Feldt het gezicht is. 
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft wel eens gehoorklachten na een festival of concert, 20% zegt zelfs regelmatig of altijd gehoorklachten te hebben. Desondanks zegt 60% nooit gehoorbescherming te dragen, blijkt uit cijfers van Alpine Hearing Protection. Sam Feldt: “Elk jaar komen er 20.000 jongeren bij die melding maken van gehoorklachten. Ik wil er samen met Spinnin’ en Alpine voor zorgen dat dit er niet meer worden. Spinnin’ Sessions tijdens ADE is het perfecte moment om hier aandacht voor te vragen en om mensen zelf een dance-event te laten ervaren mét gehoorbescherming.”
Spinnin’ Records
Het Nederlandse Spinnin’ Records, het grootste dancelabel ter wereld en tijdens ADE vertegenwoordigd met veel DJ’s en een handvol evenementen, vindt het belangrijk om bezoekers aan ADE en alle danceliefhebbers wereldwijd bewust te maken van het belang van gehoorbescherming. Roger de Graaf, CEO van Spinnin’ Records: “Gehoorbescherming is een steeds belangrijker onderdeel van de dance scene geworden, wat ons betreft is het niet meer dan logisch om op deze manier zo veilig mogelijk te genieten van de muziek en de feesten. Hier moet iedereen zich van bewust zijn, en als wij zo ons steentje kunnen bijdragen samen met een gerenommeerd merk als Alpine en een van onze meest opvallende artiesten, is dat een geweldige mogelijkheid. Ik hoop dat we zoveel mogelijk mensen bereiken met deze actie!”
Tijdens Spinnin’ Sessions draaien naast Sam Feldt ook Bassjackers, Bolier b2b Redondo, CID, Firebeatz, La Fuente, Madison Mars, Mesto, Mr. Belt en Wezol, LVNDSCAPE, Joe Stone en SLVR.
Bekijk hier ook de video met Sam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *