Fysiotherapie-patiënt verkiest vaker kwaliteit boven reistijd 

02G61890
Niet reistijd maar kwaliteit wordt steeds meer doorslaggevend bij het kiezen van een praktijk voor fysiotherapie. Dat blijkt uit onderzoek onder de gebruikers van fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl

Volgens initiatiefnemer Ties Kox van Hierhebikpijn.nl laat de uitslag zien dat de gemiddelde patiënt niet meer automatisch naar de fysiotherapeut om de hoek gaat maar een overdachte keuze maakt: “Niet de afstand maar de te verwachten kwaliteit lijkt voor de patiënt steeds meer bepalend.”

Een meerderheid van 57% van de deelnemers aan het onderzoek is bereid tien kilometer of meer te reizen als daar kwaliteit tegenover staat. Eén op de zes deelnemers is zelfs bereid om hiervoor 20 kilometer te reizen.

“Steeds meer patiënten zijn kennelijk op zoek naar kwaliteit, naar de meest effectieve behandeling voor hun klachten. Praktijken die op dat punt leveren, door specialisatie en deskundigheid, kunnen daar zeker hun voordeel mee doen. En wie daar te weinig aandacht aan geeft, moet rekening houden met het risico dat zijn praktijk in de toekomst steeds vaker letterlijk voorbijgelopen wordt”, aldus Kox.

Het onderzoek laat zien dat 50-plussers hun keuze vaker door de reisafstand laten bepalen en 50-minners eerder door de te verwachten kwaliteit. Los van de deskundigheid van de fysiotherapeut speelt een hoge graad van hygiëne binnen de praktijk een belangrijke rol. Verder kijkt men naar de mogelijkheid voor het op korte termijn inplannen van een afspraak en voor behandeling in de avonduren.

Een contract met de zorgverzekeraar wordt door de meerderheid als belangrijke factor aangedragen bij het kiezen van een praktijk. Het al dan niet zelf kunnen kiezen van een fysiotherapeut binnen de praktijk is voor veel patiënten ook een overweging bij het maken van hun keuze.

Aan het onderzoek namen ruim 1.200 mensen deel. De volledige resultaten zijn te vinden op de fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl.


Met meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar is Hierhebikpijn.nl uitgegroeid tot de grootste fysiotherapiewebsite van Nederland. Op de website kunnen mensen met lichamelijke klachten een gratis online zelftest doen. Bezoekers wordt daarnaast algemene informatie over fysiotherapie geboden alsmede specifieke informatie over een breed scala lichamelijke aandoeningen. Hierhebikpijn.nl biedt verder hulp bij het vinden van fysiotherapeutische hulp in de omgeving.

Een reactie

  • Wij geven dit groot gelijk! Kwaliteit is super belangrijk als het op ieder’s lichaam aan komt. Een stukje verder rijden, hoewel misschien een beetje onhandig, is het zeker waard.

    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *