FoodWash: “Een brainwash voor food”

FoodWashPhyllis den Brok is het zat: Altijd maar dat negatieve gepraat over voedsel; wat er mis mee is, dat het ongezond is, dat we er niet genoeg voor willen betalen, dat de teelt ervan de aarde kapot maakt …. En dat terwijl voedsel juíst staat voor heel veel positieve dingen. Dingen als: gezellige contacten, je kunt er leuke dingen door leren, mooie natuur, het houdt je fit en happy, geeft een prettige woonomgeving, genieten etc. Maar dan moeten we er wel op deze positieve manier over praten. En op een manier dat het met gewone mensen te maken heeft, dat het gaat over waar zij dagelijks mee bezig zijn, wat zij belangrijk vinden. Daarom: FoodWash!

 

‘FoodWash: “een brainwash voor food”
FoodWash is communicatie over voedsel waarin centraal staat wat het belang ervan is voor de mens zelf. Voor mensen zoals jezelf, je ouders, je kinderen, de buren. FoodWash gaat dus niet over het proces of het product, maar waarom de mensen in de lokale omgeving er blij en gelukkig van worden. FoodWash: een beweging om via voedsel over mensen te praten!

De FoodWash-hackaton
Het idee is er, hoe en in welke vorm is nog in ontwikkeling. En daarvoor roept Phyllis den Brok jouw hulp in door het organiseren van een ‘FoodWash Hackaton’. “Iedereen die dit idee verder mee wil uitvoeren of een mind-blowing start wil geven, is van harte welkom! Het maakt niet uit of je oud of jong bent, een doener, denker, macho, techneut of iemand die nog niet weet wat hij of zij kan bijdragen. Zolang je maar enthousiast wordt van een positieve, op waarde gerichte communicatie over voedsel.
‘FoodWash’ je mee?”

Meld je aan voor de FoodWash-hackaton via ikdoemee@foodwash.org of via de website
Datum: 10 juni van 9.00-17.00 uur. Locatie in Eindhoven.


Meer informatie
Is het allemaal nog niet zo duidelijk? Kijk hier voor meer informatie over FoodWash of stel je vraag via bovengenoemd mailadres.
Wil je wel je steentje aan FoodWash bijdragen maar is 10 juni een ongeschikte dag? Of wil je niet meedoen maar wel op de hoogte gehouden worden? Geef dat hier aan.

De initiator van FoodWash is Phyllis den Brok. Voor meer informatie over haar zie www.phliss.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *