Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen

Bestsellerauteur Annegreet van Bergen brengt in haar nieuwe boek een ode aan een aantal uitvindingen die ons leven ingrijpend hebben veranderd. Ze laat bijvoorbeeld zien hoe papier het vehikel werd voor gedachtewisselingen, waarom katoen een essentiële rol speelde tijdens de industriële revolutie, hoe we veilig en schoon drinkwater kregen dankzij de aanleg van waterleidingen, en hoe elektrisch licht het leven na zonsondergang aanzienlijk vergemakkelijkte.

Gewend aan luxe
In Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen laat Annegreet van Bergen zien hoe bijzonder de alledaagse luxe is, waaraan wij de afgelopen zestig jaar zo gewend zijn geraakt. ‘We leven misschien niet in een ideale tijd, maar er heeft nog nooit een betere wereld bestaan dan die van het Nederland in de 21ste eeuw,’ aldus de schrijver.
 
Het boek bevat een bloemlezing van de beste columns die Annegreet van Bergen de afgelopen jaren heeft geschreven in Historisch Nieuwsblad, het toonaangevende tijdschrift over geschiedenis in Nederland.
[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]
Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen | Annegreet van Bergen | Omvang: 160 pagina’s | Formaat: 15 x 22,8 cm | Prijs: € 15 | ISBN: 9789085716679

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *