Een jaar lang tafelen met Guus en Dick

Tweede kookboek van thuischef Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd

Als er twee mannen zijn die weten wat genieten is, dan zijn het Guus Meeuwis en Dick Middelweerd. Het maken van hun eerste kookboek smaakte naar meer, en daarom komen ze nu met hun tweede boek Het jaar van Guus en Dick. In dit boek staan ze culinair stil bij hun favoriete eetmomenten van het jaar zoals verjaardagen, carnaval, Sinterklaas en Kerst.

Elk feestje wordt nog beter met een bord vol lekkers. In dit boek staan klassiekers en verrassende recepten voor de leukste momenten van het jaar. Duik de keuken in voor een uitgebreide rijsttafel tijdens Sinterklaas, vier de zomer met een frisse ceviche of hap tijdens carnaval in de allerlekkerste worstenbroodjes Guus-en-Dickstijl. In het boek vind je meer dan 70 recepten die elk moment extra leuk maken. Naast hoofdgerechten en desserts staan er ook recepten in van heerlijke sauzen, tussendoortjes en taarten.

Net als in het eerste kookboek zijn de gerechten van Guus lekker makkelijk om te maken en die van Dick perfect om mee uit te pakken. Stuk voor stuk geweldig maar altijd goed te doen. Voor speciale momenten maar ook op een doodgewone dinsdag. In iedere dag schuilt namelijk een feestje.

Guus Meeuwis: “Onze vriendschap is begonnen rondom genieten. Genieten van lekker eten, genieten van muziek en vooral genieten van het leven. Het maken van ons eerste kookboek was zo’n feest dat het smaakte naar meer. Dit keer staan we stil bij de leukste momenten van het jaar die we het liefst vieren met onze familie en vrienden en een bord vol lekkers.”
 
Dick Middelweerd: “Lekker eten maakt − als je het mij vraagt − van elk feest een goed feest. Bepaald eten hoort nu eenmaal bij bepaalde momenten in het jaar. Maar het is ook leuk om hier soms mee te experimenteren en andermans tradities te adopteren. Bij het maken van dit boek wisselden Guus en ik niet alleen de lekkerste gerechten uit maar ook de leukste herinneringen.”

Guus Meeuwis is al ruim 23 jaar een van Nederlands populairste zangers, met meer dan 50 stadionconcerten op zijn naam. Tweesterrenchef Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**) is zijn culinaire partner in crime.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Het jaar van Guus en Dick | Guus Meeuwis en Dick Middelweerd | ISBN:9789021570020 | € 24,99 | Verschijndatum: 30-10-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *