De grootste online Van Gogh rondleiding ooit

Op woensdag 14 oktober organiseren The School of Life en het Van Gogh Museum een unieke online rondleiding die deelnemers uitnodigt om eens op een hele andere manier naar Van Goghs kunstwerken te kijken. Ontdek wat deze je te vertellen hebben over de wereld, het leven en jezelf.

In deze tijd van afstand, brengt de online rondleiding je dichtbij Vincent. Gids en filosoof van The School of Life Aart Goedhart loopt met een cameraman door een leeg museum en daagt je uit om beter te kijken, dieper te denken, je scherper te verwoorden en, bovenal, meer te ervaren. Door de werken heen kijk je naar jezelf, je verlangens en verdriet en krijg je een nieuw begrip van de veranderende wereld waarin we ons bevinden.

Als je denkt aan al die dingen waarvan je de reden niet begrijpt, wat kun je dan anders doen dan naar de korenvelden kijken? – Vincent Van Gogh

Sadaf Hosseni, Head of Events The School of Life Amsterdam: ‘We leren op school vaak alleen over schildertechnieken, de kunstenaar en de stromingen, maar we leren weinig over de emoties en ideeën die het bij ons oproept. Er gebeuren nu dingen waar we weinig grip op hebben en we hebben emoties die we misschien nooit gekend hebben. Kunst geeft daar een uiting aan. Het helpt ons onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen. Daarom leek ons deze samenwerking zo interessant. Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie Van Goghs in de wereld, daar horen zoveel mooie verhalen bij. Iets wat we juist nu nodig hebben!’

Emilie Gordenker, Algemeen Directeur Van Gogh Museum: ‘Op dit moment is een museumbezoek niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het Van Gogh Museum wil echter iedereen de kans geven om in aanraking te komen met het leven en werk van Vincent van Gogh, zowel in het museum als online. De online School of Life rondleiding maakt het mogelijk om misschien wel duizenden deelnemers tegelijk online te verwelkomen in ons museum’.
The School of Life x Van Gogh Museum
Woensdag 14 oktober 2020
20:00 – 21:15
Online, Via Zoom

Tickets zijn verkrijgbaar via theschooloflife.com/amsterdam.
Een ticket kost € 15,- (exclusief € 0,96 transactiekosten)

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Over het Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum in Amsterdam beheert met ruim 200 schilderijen, bijna 500 tekeningen en bijna alle brieven de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. De permanente collectie neemt de bezoeker mee op reis door het leven en werk van Van Gogh. Naast de permanente collectie zijn er ook regelmatige tentoonstellingen te zien. Dit najaar presenteert het Van Gogh Museum ‘Je liefhebbende Vincent’. Van Goghs mooiste brieven, waarin ruim 40 brieven in combinatie met wereldberoemde schilderijen en tekeningen zoals De slaapkamer, De aardappeleters en De zaaier te zien zullen zijn. Dat is bijzonder: de brieven van Van Gogh worden vanwege hun kwetsbaarheid zelden getoond. Te zien van 9 oktober 2020 – 10 januari 2021.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Over The School of Life
Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven. Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema’s waar je op school geen les in kreeg: hoe vind je een baan die bij je past? Wat is een goede vriend? Hoe maak je goed ruzie? Hoe voer je een echt gesprek? Heb je een liefdesrelatie nodig? The School of Life heeft als missie deze ideeën op frisse en eigentijdse wijze te presenteren voor een nieuwsgierig publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *