De Ecostoof ®: Nieuwe en duurzame kooktechniek

Koken met de Ecostoof® is een nieuwe kooktechniek. Zo werkt het: Doe de ingrediënten in een pan, breng aan de kook en zet de hete pan in de Ecostoof®. In de isolerende Ecostoof® blijft het eten vervolgens lange tijd heet zodat het geleidelijk gaar wordt, zonder dat het aan kan branden. 

Iris en Caro begonnen deze start-up omdat zij duurzaamheid en lekker eten een warm hart toedragen, Iris als auteur van biologische (kook)boeken en Caro als architect in duurzame bouw. Caro ontwierp de Ecostoof® en Iris bedacht er recepten bij.

De Ecostoof® is de oude hooikist in een nieuw jasje en vergelijkbaar met slow cooking, maar dan zonder gebruik van stroom of gas. Deze manier van koken is veilig, gemakkelijk, het eten wordt lekker en je hoeft bijna geen energie te gebruiken. De Ecostoof is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten en zelfs yoghurt en ook super makkelijk op vakantie.  In de Ecostoof® blijft de temperatuur gedurende lange tijd tussen de 100 en 70°C. Het eten wordt geleidelijk gegaard op relatief lage temperatuur waardoor het smaakvoller is. Stoofvlees wordt zacht in drie uur en groenten in minder dan een uur, terwijl ze een bite blijven houden. Doordat er geen verdamping is, blijven alle sappen, smaken en voedingsstoffen bewaard.

Langzaam Lekker kookboek
Koken met de Ecostoof® is niet moeilijk maar je moet net even de kook- en stooftijden weten. Daarom brengen Iris en Caro in oktober het kookboek Langzaam Lekker uit met recepten voor het bereiden van gerechten in de Ecostoof®. De helft van de recepten is vegetarisch.

Schone materialen van de Schoonenbeeker schaapskudde
Ecostoof is gemaakt van OEKO-TEX gecertificeerd linnen uit Europa en Nederlandse schapenwol. De schapenwol in de Ecostoof komt van het Schoonenbeeker heideschaap. Dit is een zeldzaam ras dat bijna uitgestorven was. Nu zijn er weer enkele Schoonenbeeker schaapskuddes die onder leiding van een herder natuurgebieden in Nederland begrazen. Door de Ecostoof te kopen steun je dus de natuur in Nederland en bovendien het behoud van een zeldzaam ras. Energiebesparing, natuurbehoud en dierenbescherming in één product!

De Ecostoof® kan tot eind september 2018 voor €59,- besteld worden in de PRE SALE via de website www.ecostoof.nl en via Odin winkels. Vanaf oktober bedraagt de consumentenprijs €89,- voor de Ecostoof®  en €24,50 voor het kookboek.

Bekijk het filmpje of ga direct naar www.ecostoof.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *