Clusia ‘Princess’, een van de meest luchtzuiverende planten

Clusia ‘Princess’ is een mooie groene kamerplant die eenvoudig te verzorgen is en past in een trendy interieur waar je graag planten wilt hebben en die niet veel verzorging nodig heeft.

Tegenwoordig zijn huizen, kantoren en scholen heel goed geïsoleerd. Dit is gunstig voor de energierekening, maar ongezond als het om de schone lucht gaat. Er blijven namelijk veel afvalstoffen hangen. Stoffen die je niet ziet maar die ongemerkt een aanslag plegen op je lichaam. Er zijn veel technische installaties ontwikkeld om een beter en gezonder leefklimaat te creëren. Waar iedereen aan voorbij gaat is dat de natuur daar een prima alternatief voor heeft! Planten zuiveren namelijk de lucht. Clusia ‘Princess’ is een zuiverende plant wat inhoudt dat hij de schadelijke stoffen opneemt en in de plant afbreekt. Deze schadelijke stoffen zitten bijvoorbeeld in vloerbedekking en meubels. Een plant kan al 30 vierkante meter zuiveren. De Clusia ‘Princess’ blijkt dus een enorme luchtzuiveraar te zijn en gaat de schadelijke stoffen te lijf. Met luchtzuiverende planten in je leefomgeving voel je je comfortabel, worden prestaties verbeterd en gezondheidsklachten verminderd. En met meer planten in je huis hoef je dus minder te ventileren en dus minder te stoken in de winter.

Hoe zorg je voor de Clusia ‘Princess’
Clusia ‘Princess’ is een gemakkelijke plant om te verzorgen. Hij houdt van volle zon en kan tevens wat donkerder staan. In de volle zon zullen de bladeren lichter kleuren. Qua water geven is deze plant ook super gemakkelijk. De grond mag niet uitdrogen maar een beetje droog is niet erg. Een keer per week een goede hoeveelheid water geven is voldoende.  Zo af en toe is het goed om voeding te geven en dat doe je in het groeiseizoen dus in de lente en zomer. Geef ongeveer een keer per maand een beetje plantenvoeding bij het water.  De Clusia ‘Princess’ is niet echt een snelle groeier dus hoef je hem niet vaak te verpotten, wat wel goed is, om hem een keer per jaar nieuwe aarde te geven, hierdoor krijgt hij weer voedingsstoffen. 

De Clusia ‘Princess’ is een mooie groene plant en doet het niet alleen goed in de grond, maar ook heel goed in het water! Dit noem je hydroponie, dit is dus het laten groeien van je plant op water. De Clusia ‘Princess’ is een plant die echt heel lang op water kan staan en dan ook nog steeds groeit! Je kunt hem dus jaren op water hebben staan, zonder dat hij lelijk of ongezond wordt. En dat is omdat deze plant van nature in de mangrove groeit.  Het verzorgen van planten op water is heel simpel: zet nooit de plant zelf onder water, alleen de wortels. Laat het bovenste deel van de wortels ook vrij van water zodat deze kunnen ademen. Een klein laagje (kraan) water, waar alleen de wortels in staan is dus al voldoende. Spoel om de twee weken de wortels af en doe vers water in het glas. Als het water troebel wordt na enkele weken kan het glas simpel omgespoeld worden. Verder is een lichte standplaats belangrijk en is dat alles wat deze plant nodig heeft

Ben je geïnteresseerd in deze plant dan kun je een bezoek brengen aan de kwekerij waarbij je gratis een plant mee naar huis krijgt. Kwekerij VDE Plant, Oudendijkseweg 5, 2481 KE Woubrugge contactpersoon: Karin van der Eijk telefoon  0172 – 518941

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *