Cardioloog brengt eerste Vrouwenhart Show naar theater

Op Dress Red Day, 29 september, gaat de eerste Vrouwenhart Show van Nederland in première in theater DeLaMar in Amsterdam. Cardioloog Janneke Wittekoek haalt hiermee de spreekkamer naar de bühne. Dat is hard nodig, want een op de drie vrouwen in Nederland sterft aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Terwijl 80% hiervan kan worden voorkomen.

Hartklachten worden door onwetendheid van zowel zorgprofessionals als vrouwen vaak onderschat en niet herkend. “Daarom is het zo belangrijk om vrouwen op een laagdrempelige manier bewust te maken van hun hartgezondheid”, volgens dr. Janneke Wittekoek. “Vrouwen ervaren niet de standaard symptomen bij hartproblemen zoals druk op de borst. Deze symptomen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek bij mannen. Hartklachten bij vrouwen doen zich bijvoorbeeld eerder voor als griepverschijnselen”.

FOTO: Susie Q Vintage Photography

In theater DeLaMar in Amsterdam deelt de vrouwenhartdeskundige de nieuwste  wetenschappelijke inzichten over het vrouwenhart. Ze gaat ook in gesprek met de theaterbezoekers, die met hun smartphone vragen kunnen stellen. “Bij vrouwen voor de menopauze is nog veel winst te behalen”, stelt Wittekoek. “Met behulp van simpele leefstijlaanpassingen kunnen zij verdere schade aan hart- en bloedvaten voorkomen of zelfs omkeren.”

Tijdens de Vrouwenhart Show presenteert Janneke Wittekoek ook haar nieuwste boek ‘Healthy Heart’, dat ze samen maakte met topkok Prins van den Bergh. Het boek geeft een overzichtelijk stappenplan van hoe vrouwen hun hart fitter en gezonder kunnen maken. Meer dan 50 recepten voor ontbijt, lunch en diner helpen hierbij.

De première van de Vrouwenhart Show is op zondag 29 september aanstaande in theater DeLaMar in Amsterdam. Daarna wordt de voorstelling herhaald op donderdag 21 november 2019 en op donderdag 16 januari 2020. Janneke Wittekoek houdt zich als cardioloog al meer dan 15 jaar bezig met het vrouwenhart. Ze is bekend van onder andere de TV-programma’s ‘Hoe word ik 100?’ en ‘De Dokters’. Daarnaast is ze auteur van onder andere ‘Het Vrouwenhart’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *