Blijven eten

Recepten voor een gezonde wereld

‘Hoe kunnen we met alle mensen op deze planeet nog lekker blijven eten?’  Om een oplossingen te vinden voor dit vraagstuk neemt Lars Charas ons in zijn boek Blijven Eten mee op een reis langs topkoks en wetenschappers in 25 landen.

Dit boek kijkt vooruit, naar een toekomst waarin we blijven eten, maar wel gedwongen worden om andere keuzes te gaan maken over wat er op ons bord belandt. Die toekomst is dichterbij dan we denken, dus we kunnen daar maar beter nú al over gaan nadenken.

In Blijven Eten schets Lars een mondiaal beeld van ons eten en eetculturen in relatie tot tientallen duurzaamheidsthema’s. Hij vertaalt dit naar praktische richtlijnen en culinaire experimenten die ons allen een lach op het gezicht zullen geven. Vele van de bekende topkoks die in Netflix series als Chef’s Table te zien zijn hebben bijgedragen aan dit boek. In het boek staan 40 interviews en 70 recepten, waardoor het het eerste toegankelijke consumentenboek over het wereldvoedselvraagstuk is geworden. Een absolute noodzaak voor de geïnteresseerde professionele- én thuiskok.

Lars Charas is de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Zijn boek Blijven Eten wordt door koksopleidingen in diverse delen van de wereld gebruikt voor hun duurzaamheidseducatie en won in mei 2017 de Gourmand Award voor het beste digitale kookboek.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Blijven eten | Lars Charas | ISBN: 9789021567983 | € 29,99 |  Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *