Bijna 40.000 meldingen van griep maar géén griepepidemie!

Heerst er griep in Nederland? Er heerst zeker flink griep in Nederland. Echter blijft de griepepidemie uit. Ondanks dat Nederland in code oranje blijft, lijkt de intensiteit niet verder toe te nemen. Bron: Griepalert.nl

De griep in februari
Er waren bijna 40.000 meldingen van griep in de afgelopen 31 dagen. De griep start in februari met code oranje in geheel Nederland. Deze code staat voor extra bewustzijn van je hygiëne. Het voorspellingsmodel voorziet op dit moment geen toename van het aantal meldingen.

De meldingen van griep komen uit alle delen van het land. Slechts enkele noordelijke postcodes vertonen meer meldingen dan gemiddeld.

Nederlanders zijn koortsig

Onder de duizenden melding van griep wordt in bijna de helft daarvan melding gemaakt van koorts als griepsymptoom. Waar een loopneus vaak het begin is van een fikse verkoudheid, zijn koorts en rillingen de eerste symptomen van griep.

Kenmerkend is het acuut optreden van deze symptomen waar iemand in minder dan een dag zich heel beroerd door kan voelen. Ook keelpijn en hoesten worden in ruim de helft van de meldingen genoemd als symptoom.

Geen griepepidemie in Nederland

De griepepidemie in Nederland wordt ‘bepaald’ door de uitkomst van Peilstations van het Nivel. 

“Er is formeel sprake van een griepepidemie als het aantal mensen met griepachtige klachten dat de huisarts bezoekt twee achtereenvolgende weken boven de epidemische grens ligt én er in voldoende neus- en keelmonsters influenzavirussen worden gevonden”, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *