Bewegend zitten is gezonder dan stilzitten

fitMotion-rood2

Langdurig stilzitten is niet goed voor je gezondheid, steeds meer studies tonen dit aan. Daarom introduceert Fitform een intelligent beweegsysteem: fitMotion. Het is toepasbaar in alle Fitform-fauteuils. fitMotion houdt je in beweging op het moment dat je dat niet kunt of wilt. Het laat ook weten wanneer het tijd wordt om te bewegen. Hoe dit systeem werkt kun je zien op de informatievideo op www.fitform.net.

Zitten is een prettige manier van ontspannen. Daarbij is het wel belangrijk om aandacht te besteden aan een goede zithouding, liefst overal goed ondersteund. Verstelmogelijkheden in een fauteuil helpen daarbij waardoor je gemakkelijk van zithouding kunt veranderen. Het beste is wanneer zitten en bewegen elkaar afwisselen. Dat is precies wat fitMotion doet.

fitMotion activeert doorbloeding en zuurstofopname
Wanneer je rechtop zit, met de voeten aan de grond, verstelt fitMotion de stoel iedere minuut enkele graden. Dat gebeurt automatisch, je merkt het nauwelijks maar je zitvlak vaart er wel bij. Door de beweging bouwt zich minder druk op en wordt de doorbloeding en zuurstofopname van de huid geactiveerd.

Wanneer de beensteun in de relaxpositie staat, geeft de stoel elk kwartier via een trilling een signaal dat het tijd is om te bewegen. Als je daar niet op reageert gaat de stoel automatisch in een langzame schommelbeweging. Dit geeft een positief effect op de drukbelasting onder het zitvlak en voorkomt vochtophoping in de onderbenen. Bovendien zorgt deze beweging voor een heerlijk ontspannen gevoel in het hele lichaam.

Wetenschappelijke onderbouwing fitMotion
De positieve effecten van fitMotion op de gezondheid zijn wetenschappelijk onderbouwd. Twee onderzoeken op dit beweegsysteem van Fitform laten zien dat de huidvitaliteit verbetert en dat er sprake is van minder vochtophoping in de onderbenen.

De onderzoeksrapporten kun je opvragen via www.fitform.net.

  • Onderzoek naar het effect van automatische houdingsverandering tijdens het zitten op de huidvitaliteit – door Roessingh R&D uit Enschede
  • Gewichtsmeting van de onderbenen bij variërende zithoudingen – door Dr. Ir. D. van Deursen en Dr. L.L.J.M. van Deursen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *