55+? Laat uw gezondheid checken: doe de gratis Vitaliteitscheck

Fitfestival voor senioren op 8 en 14 maart

 Bent u 55+? Er is nog veel moois te beleven in de tijd na de pensionering – ook wel de derde levensfase genoemd. Een goede voorbereiding helpt u om daar zo optimaal mogelijk van te profiteren. Hoe wilt u uw toekomst vormgeven? Waar wilt u wonen, wie heeft u in de buurt en wat doet u in uw vrije tijd? Een preventieve vitaliteitscheck helpt Rotterdammers bewuster te worden van hun eigen vitaliteit. De gemeente Rotterdam organiseert daarom in co-creatie met diverse organisaties uit de stad twee Fitfestivals voor senioren. Wilt u fit en vitaal ouder worden? Of meer weten over valpreventie en langer zelfstandig thuis wonen? Hoe zorgt u ervoor dat het netwerk om u heen zo sterk is dat u langer zelfstandig thuis kán blijven wonen? Kom op 8 maart naar winkelcentrum Keizerswaard of op 14 maart naar Winkelpromenade Hesseplaats. Sven de Langen, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg bij de gemeente Rotterdam is erbij, u ook?

Fitfestivals
Tijdens de Fitfestivals worden senioren op een leuke manier zo veel mogelijk bewust gemaakt van een gezonde leefstijl. Met prikkelende lezingen tijdens BrainFood, verschillende gezondheidstestjes bij het Vitaliteitsfestival, robots en e-health in het Living Lab, boksen, stoelfit en yoga tijdens Move More en heerlijke hapjes bij de FoodSpa wil de gemeente Rotterdam inspireren tot het ontwikkelen van een sterk sociaal netwerk, vitaliteit en goede gezondheid. Maak tijdens de Fitfestivals kennis met het aanbod uit uw eigen wijk en krijg advies over uw gezondheid, voeding & vitaliteit.

Een greep uit de activiteiten

 • Vitaliteitscheck: laat gratis uw bloeddruk, BMI, cholesterol checken
 • Test de super innovatieve OrCam, de bril met artificial intelligence waarmee blinden weer kunnen lezen en koken
 • Boksen voor 55+: Vergroot uw Weerbaarheid
 • Langer zelfstandig thuis blijven wonen? Check uw netwerk
 • Maak kennis met diverse robots – voor in de zorg én voor bij u thuis
 • Eet bewust: Mindfulness & Voeding
 • Vitaliteit: hoe voorkomt u dat u valt?
 • Eet u voldoende groente en fruit op een dag? Check uw voeding
 • Doe de Rollatorcheck
 • Hoe fit bent u eigenlijk? Doe de fitheidscheck
 • Hoeveel kans heeft u op diabetes? Laat uw suiker controleren!
 • E-health voor senioren
 • Volledig ontspannen tijdens een yoga- of pilatessessie? Doe mee!

Locaties

Fitfestival voor senioren – locatie IJsselmonde
8 maart 10.00 – 15.00 uur Winkelcentrum Keizerswaard, IJsselmonde. Om 15.00 sluit wethouder Sven de Langen het Fitfestival voor senioren feestelijk af door met een Virtual Reality bril een rondje te fietsen – uiteraard begeleid door een aantal seniore cheerleaders.

Fitfestival voor senioren – locatie Ommoord
14 maart 10.00 – 16.00 uur Winkelpromenade Hesseplaats, Ommoord.
Om 11.00 opent wethouder Sven de Langen het Fitfestival voor senioren.

Aan het organiseren van de dag werken veel organisaties uit de wijken en stad mee, waaronder Hogeschool Rotterdam, Erasmus MC, PIT010, Buurtwerk, Aafje, Rijndam Revalidatie, OrCam, Blockbusters en meer. Zij tonen tijdens het festival hun activiteiten, producten en meer. Het Fitfestival voor senioren wordt in co-creatie door de gemeente Rotterdam in samenwerking met Fitfestivals georganiseerd en ondersteund door EIT Health. Voor de programma’s van beide dagen: www.drsunshine.nl/fitfestivals/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *