4x Creatieve tips om kids voldoende te laten drinken

Het is nu een nog grotere uitdaging om het huishouden draaiende te houden: thuis je werk zo goed mogelijk doen en voor de kinderen te zorgen, zonder dat zij de voorraad snoep voor het ontbijt al verslonden hebben. Daarbij is het ook belangrijk dat ze voldoende water en gezonde dranken binnenkrijgen.  Gelukkig is het kraanwater in Nederland van goede kwaliteit en hoeven we geen flessen water te hamsteren. Bruiswatermerk SodaStream helpt je om het water drinken gemakkelijker en leuker te maken met onderstaande tips.

Allereerst is het goed om even stil te staan bij de hoeveelheid vocht die kinderen per dag nodig hebben, dit is afhankelijk van de leeftijd. Volgens het Nederlands Voedingscentrum hebben kinderen tussen de 4 en 13 jaar 1 tot 1,5 liter vocht per dag nodig. Wil je het precies weten dan staat er op GezondheidsNet een formule waarmee je het kan uitrekenen op basis van leeftijd en gewicht.

Daarbij is het belangrijk dat ze naast thee, zuivel en fruitsappen ook voldoende water drinken. Water is gezond maar voor kinderen vaak ook ‘saai’ want het is ‘niet lekker’. Daarom wat tips om het drinken van water minder saai te maken:

  1. Leg uit waarom water drinken belangrijk is

In dit YouTube-filmpje van Brabant Water wordt op een leuke manier uitgelegd waarom water drinken belangrijk is. Leerzaam en leuk om samen te kijken!

  1. Water met vers fruit

Mandarijntjes, stukjes aardbei of sinaasappel: het ziet er leuk uit en geeft het water op een natuurlijke manier een fris smaakje.  Maak aan het begin van de dag een kan met water en zet deze op tafel zodat de kinderen altijd een glaasje bij de hand hebben.

  1. Maak er een ritueel van

Probeer op regelmatige tijdstippen (samen) met de kinderen een glaasje water te drinken. Maak er een leuk ritueel van door dan ook even samen een leuk liedje te luisteren, zoals dit vrolijke Slurp Slurp liedje. Zeker weten dat je dit liedje vervolgens niet uit je hoofd krijgt ?.

  1. Coole kids cocktail

Als beloning is het motiverend om in het weekend samen een coole kids cocktail te maken. Uiteraard zonder alcohol. SodaStream ontwikkelde ook speciaal voor kinderen leuke cocktails waarin je bruiswater kunt gebruiken. Deze zonnige Blueberry Velvet cocktail bijvoorbeeld is gezond en feestelijk.

Plat water of bruiswater, dat maakt niet uit: het belangrijkste is dat we gezond en sterk blijven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *