Lezersaanbieding GezondheidPlus: Unieke wijnreis

Lang weekend Ahrtal; het wijnparadijs van Duitsland 1 t/m 4 oktober a.s.


GezondheidPlus neemt u per luxe touringcar mee naar een van de mooiste wijngebieden van Duitsland. In het Ahrtal strekken ongeveer drie miljoen wijnstokken zich uit naar de zon, die hier bijna 1500 uur per jaar schijnt. De wijnranken worden gevoed door tien minerale en helende waterbronnen die opborrelen uit de diepten. Een prachtige omgeving voor een unieke wijnreis met afwisselend programma, onder leiding van onze vinoloog en vaste columnist Mark Bergevoet.

Wat gaan we doen? Druiven voelen, ruiken en zien maar vooral ook proeven van de zuiverste wijnen van de wereld. En er is nog meer dat het dagelijks leven hier onmiddellijk doet vergeten: de vreugde van het leven, de momenten van genieten, het Rijnland; ‘Wie ein Wunder wirkt Ahrburgunder’!

Wij brengen u 3 nachten onder in het prachtig gelegen en onlangs geopende hotel in Remagen, Rheinhotel Villa Arte. Dat is onze uitvalsbasis om de wijnvelden en wijnen te ontdekken. Wij gaan een bijzondere wijntour maken met mooie proeverijen. Maar ook mooie wijnwandelingen met uitdagende lunches. Wij bezoeken de prachtige dorpjes Remagen, Altenahr, Ahrweiler, Bad Neuenahr, en Linz. En niet te vergeten een unieke wandeling langs de wijnvelden via het mooiste themawandelpad de ‘Rotweinwanderweg’. Via dit pad komen we langs rotsen, kastelen, schilderachtige straatboerderijen en, niet onbelangrijk, ontdekken wij de uitstekende gastronomie van deze regio.

Dag 1 Vrijdag 1 oktober
Om 10.00 uur begint onze reis met Doetinchem als verzamelpuntvoor treinreizigers en Terborg voor autoreizigers (gratis parkeren). Wij vertrekken om 10.30 uur vanuit Terborg met een luxe touringcar naar Remagen. Daar  zullen wij tegen 13.30 inchecken en kennismaken onder het genot van een glas wijn. Aansluitend een lekkere proeverij van bijzondere gerechtjes gevolgd door een wijn-proeverij onder leiding van onze vinoloog Mark Bergevoet. 

Vanaf 16.00 uur kunt u het mooie stadje Remagen verkennen en om 19.00 uur verwachten wij u aan het verfijnde 3-gangen diner. De avond kunt u dan vrij besteden.

Mark Bergevoet

Dag 2 Zaterdag 2 oktober 
Na het ontbijt vertrekken wij om 10.30 uur te voet naar Linz. Wij steken de Rijn over met het pondje. Vervolgens brengen wij een uitgebreid bezoek aan de oude stad. Daarna gaan wij per touringcar voor een bezoek aan de ‘Alte Brouwerij’ waar wij ook zullen lunchen. 

In de middag nemen wij u mee naar het wijngoed Lingen, een van de mooiste wijnhuizen van Duitsland. U krijgt een wijnproeverij in de wijngaard met een van de spannendste wijnen uit de Ahr. Daarna per touringcar weer naar het hotel waar ons een 3-gangen diner wacht. Aansluitend wijnproeverij in het hotel. De rest van de avond kunt u dan vrij besteden.

Dag 3 Zondag 3 oktober
Na het ontbijt worden wij ontvangen door de broers Kriechel in Ahrweiler voor een bijzondere wijntour door de wijnkelders en een mooie proeverij met uitgebreide informatie over de wijnen. Na de lunch bij Kriegel maken wij ons op voor een uitgebreide stadswandeling in het pittoreske stadje, dat is omgeven door stadsmuren. Daarna bezoeken wij mooie plekjes langs de Ahr. Om 17.30 uur pakken wij weer de touringcar naar het hotel waar het 3-gangen diner op ons wacht. Om 19.30 uur vertrek naar Altenahr voor bezoek aan de wijnfeesten. De bus vertrekt om 23.00 uur weer terug naar het hotel.

Dag 4 maandag 4 oktober
De laatste dag is helaas alweer aangebroken. Eerst ontbijten en daarna uitchecken uit het hotel. Graag nemen wij u vervolgens mee voor een uitgebreide wandeling over de “Rotweinwanderweg’. Beetje klimmen, beetje dalen dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Deze laatste ochtend dompelen we ons weer onder in de wijncultuur van Duitsland, u zult genieten van de prachtige vergezichten en de mooie wijnranken. Na de lunch vertrekken wij om 13.30 uur weer naar huis. Onze wijnreis zit er dan op.


Gaat u mee? 

All-in Prijs 2021 uitgaande van 2 persoonskamer bedraagt € 499,00 per persoon. (excl. drankjes bij lunch, diner, wijnfeest en eigen uitgaven). Toeslag eenpersoonskamer in overleg. Excl. verzekering. Max. 50 deelnemers vol=vol

Inclusief:
• Heen- en terugreis en vervoer ter plaatse per luxe touringcar
• 3 overnachtingen met uitstekend ontbijt
• 4 lunches en 3 diners
• 3 tot 5 wijnproeverijen aan tafel of op wijngoed
• Begeleiding en uitleg door vinoloog
• Reisdocumentatie + goodybag

Boek voor 1 augustus a.s. (laatste mogelijkheid) op www.gezondheidplus.nl. Of bel onze redactie, bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9.00-17.00, tel. 0315-324010. Reis onder voorbehoud van coronamaatregelen en kleine wijzigingen in het programma.

Lezersaanbieding GezondheidPlus: Unieke wijnreis
Hoeveel personen? *