Broodje aardappelpuree

A rustic, country chic basket of freshly baked buttermilk biscuits. Shallow dof.

Wist je dat je van een restje aardappelpuree heerlijke zachte broodjes kunt bakken, voor bijvoorbeeld bij de soep?

Ingrediënten:
– 7 gram gist
– 250 ml melk (kamertemperatuur)
– 250 gram aardappelpuree
– 150 gram boter
– 2 eieren
– 50 gram suiker
– 1 tl zout
– 625 gram bloem

Bereiding:
Los de gist op in 50 ml melk. Meng met een mixer met deeghaken de aardappelpuree met de boter, eieren, suiker en zout.
Voeg het melk-gist mengsel toe en nog eens 200 ml melk. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed het deeg nog 5 minuten.
Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek. Kneed na het rijzen en het deeg nog even door.
Rol het deeg tot een worst en verder het in 20 stukken. Vorm deze tot bolletjes en leg ze op de bakplaat.
Bestrooi de bolletjes met bloem en laat nog 30 minuten narijzen.
Bak de bolletjes vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 15 minuten gaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *